|
| Autors |
Sazināties |
|
Anna91
|
Komentāra virsraksts: Centrāleiropas tautu etniskā identitāte Ievietots: 08 Jūn 2010, 23:27 |
|
Pievienojies: 22 Mar 2009, 00:31 Komentāri: 668 Atrašanās vieta: Atkritne
|
Citāts: Es gan esmu runājusi ar trimdas latviešiem, kas, manuprāt, daudz labāk izprot Latvijas situāciju kā daudzi vietējie. Viņi, starp citu, stāstīja, ka ārzemju tautiešu vidū eksprezidente, maigi izsakoties, nekādu cieņu nebaudīja. Par to pat nav runas! Es pat esmu dzirdējis, ka latvieši Vairu Vīķi-Freibergu izmeta no kāda sava pasākuma – vienkārši palūdza aiziet. Šķiet, tas bija Daugavas Vanagu sarīkojums. Visiem bija skaidrs, kas viņa ir, – cilvēks, kas kopš sešdesmitajiem gadiem brīvi varēja braukāt turp un atpakaļ uz Latviju un ne tikai uz Rīgu... Citi latvieši labākajā gadījumā varēja aizbraukt uz Rīgu, un tad viņus nemitīgi izsekoja. Heh. Tad jau tā ir taisnība, ka VVF bija KGB spiedze... Citāts: bet šībrīža situācija, kad te ir 75% nelatviešu, nav normāla Te nu gan viņš pārspīlē. Rīgā latvieši ir 42%, tātad 48% ir nelatviešu, bet ne jau 75!%.
_________________ Eva mana māte, Ādolfs mans tēvs.
|
|
|
|
 |
|
CaMaRo
|
Komentāra virsraksts: Re: Atmodas varonis Konstantīns Pupurs iestājas "Visu Latvijai!" Ievietots: 09 Jūn 2010, 00:14 |
|
Pievienojies: 30 Mar 2009, 22:11 Komentāri: 678
|
Anna91 rakstīja: Rīgā latvieši ir 42%, tātad 48% ir nelatviešu, bet ne jau 75!%. 
_________________ Ne žīdu, ne krievu, ne vācu līdzskrējēju propagandā es neklausos! PPM
|
|
|
|
 |
|
Anna91
|
Komentāra virsraksts: Re: Atmodas varonis Konstantīns Pupurs iestājas "Visu Latvijai!" Ievietots: 09 Jūn 2010, 00:56 |
|
|
CaMaRo rakstīja: Anna91 rakstīja: Rīgā latvieši ir 42%, tātad 48% ir nelatviešu, bet ne jau 75!%.  Ui, piedošanu 58%  Kam negadās... Sākumā nepieleca par ko tu ņirdz. 
|
|
|
|
 |
|
aradhana
|
Komentāra virsraksts: Re: Atmodas varonis Konstantīns Pupurs iestājas "Visu Latvijai!" Ievietots: 09 Jūn 2010, 01:10 |
|
 |
| Lietotāja rangs: |
 |
Pievienojies: 29 Aug 2008, 02:56 Komentāri: 569
|
|
Iespējams, situācija tomēr ir mazliet labāka, nekā to pauž statistika par latviešu īpatsvaru. Nevajag aizmirst, ka te ietilpst arī poļi un lietuvieši, kurus ikdienas saskarsmē rezēm pat neatšķiram no saviem tautiešiem. Arī daļa to, kuriem pasē ir rakstīts "baltkrievs", patiesībā ir pārlatviskojušies poļi - pēc Otrā Pasaules kara okupētajās teritorijās dzimušajiem poļiem nereti tika liegts ierakstīt pasē savu īsto tautību, lai nedotu viņiem iespēju emigrēt uz Poliju.
_________________ Mīlestībai un Godam sveiks!
|
|
|
|
 |
|
Anna91
|
Komentāra virsraksts: Re: Atmodas varonis Konstantīns Pupurs iestājas "Visu Latvijai!" Ievietots: 10 Jūn 2010, 16:28 |
|
|
|
cik man pazīstami poļi, tad visi viņi ģimenē runā krieviski. kaut gan jāsaka gan, ka poļi kopumā runā stipri labāk latviski, nekā urlas, par attieksmi nemaz nerunājot. par baltkrieviem runājot, man liekas, ka tai tautai vispār nav nekādas etniskās identitātes - viņi visi sevi saista ar krieviem un krieviju.
|
|
|
|
 |
|
aradhana
|
Komentāra virsraksts: Re: Atmodas varonis Konstantīns Pupurs iestājas "Visu Latvijai!" Ievietots: 10 Jūn 2010, 19:48 |
|
 |
| Lietotāja rangs: |
 |
Pievienojies: 29 Aug 2008, 02:56 Komentāri: 569
|
|
Nu, varbūt tie ir izņēmumi, bet es tomēr pazīstu konkrētus cilvēkus, kuru dzīve bija par pamatu iepriekšējam komentāram. Man pašai, pirms atstāju Latviju, bija tuvs draugs, kuram (tāpat kā viņa mātei) pasē rakstīts "lietuvietis", bet faktiski tie bija latvieši ar saknēm Lietuvā. Domāju, īpaši daudz šādu cilvēku varētu būt Zemgalē - citos vēsturiskos apstākļos it labi būtu varējis izveidoties nevis dalījums "latvieši - lietuvieši", bet dalījums "latvieši (kurši, vidzemnieki, latgaļi) - zemgaļi/žemaiši - lietuvieši..." Un tomēr, lai arī tā nenotika, mūsu Zemgales cilvēkiem un Lietuvas žemaišiem (ne jau visiem, protams) ir kopīga kaut kāda netverama stīga, kas palikusi asinīs no laikiem, kad tieši viņi bija tie, kuri pēdējie nepadevās kristiešu pārspēkam.
_________________ Mīlestībai un Godam sveiks!
|
|
|
|
 |
|
Anna91
|
Komentāra virsraksts: Re: Centrāleiropas tautu etniskā identitāte Ievietots: 10 Jūn 2010, 21:41 |
|
|
|
Kkāda taisnība jau Aradhanai ira. Piemēram, es arī skaitos lietuviete, bet zinu, ka senčos bija arī drusku latvieši. Vecāsmammas vecāmāte bija tīra latviete no Rucavas. Un mans vectēvs no mammas puses arī bija trešdaļ latvietis (rīdzinieks).
|
|
|
|
 |
|
|